18 Eylül 2011 Pazar

Kanadı Kırık 3 Kartal


Takvim 11 Mayıs 2011'i gösteriyor.Yer Kayseri . Ziraat Türkiye Kupası Finali.3 bine yakın Bozbaykuşlar ve 30 bine yakın büyük Beşiktaş taraftarı stadı hıncahınç doldurmuş.Büyük bir heyecanla maç saatini bekliyorlar.Belediye taraftarlarında ilk kez final oynamanın heyecanı  , Beşiktaş ise Avrupa kupasına çıkan tek yolun bu kupa olması dolayısı ile Kayseri'de büyük heyecan ve stres var.Takımlar sahaya çıkıyor  ve maç 3'lü ile başlıyor.

İlk tehlike çanları Belediye kalesinde çalıyor ama Quaresma atamıyor.Daha sonra Belediye baskısını artırıyor.Atak üstüne atak yapıyor Belediye.Tecrübesizlikden mi şansızlıktan mı yoksa beceriksizlikten mi bilemeyiz birçok gol olacak pozisyonu harcıyor.Maçın 3'de 1'i geride kalırken Fernandes'in mükemmel pasında Quaresma güzel kontrol ediyor ve golünü atıyor.Beşiktaş 1-0 öne geçiyor.Yemiş olduğu golün etkisinden kurtulan İstanbul Belediye İskender Alın ile golü buluyor.Ofsayt gerekçesiyle hakem golü vermiyor.Kim bu İskender Alın ? Kupa finalinde şike yaptığı iddaasıyla yaklaşık 1 aydır içeride bulunun futbolcu mu yoksa ? Şike teklifi aldı ise bu futbolcu neden dışarı atmak veya ıskalamak gibi seçenekleri varken gol atıyor ? Bu sorular aklımızı kemirirken ilk yarı sona eriyor.

2 yarı başlıyor maç dengede gidiyor.O da ne ? İskender Alın girdiği pozisyonda Aurelio tarafında düşürülerek penaltı kazandırıyor takımına.Topun başına bir başka şike yaptığı iddaa edilen futbolcu geçiyor.Sözde şike teklifi alan İbrahim , dışarı atmak yerine çok güzel bir vuruşla penaltıyı gole çeviriyor.Dakikalar ilerliyor Beşiktaş atak üstüne atak yapıyor.Rakibini boğuyor bir bir pozisyonlar kaçıyor.Oyuna sonradan dahil olan Gökhan Ünal güzel bir vuruşla Rüştü'yü avlıyor ve takımını 1-2 öne geçiriyor.Karşılıklı girilen pozisoyonlardan sonra ecel terleri döken Beşiktaş'ı Sivok rahatlatıyor.Fernandes'in adrese teslim ortasında Sivok kafayı vuruyor ve beraberliği yakalıyor.Golden birkaç dakika sonra Guti'nin hatasından gelişen pozisyonda Cihan yararlanamıyor.Quaresma net pozisyonda gol vuruşunu yapamazken direkleri tekmeliyor.Hakem maçı bitiriyor.

Uzatmalara gidiyor maç.Bu arada maçın sonlarına doğru 2 futbolcuda oyundan çıkmış.Uzatmalarda ve olası penaltı atışlarında yer alamayacaklar.Takımları adına çok iyi performans sergilemiş olmanın rahatlığı,maçın skorunun vermiş olduğu stres ile uzatmaları takip ediyorlar.

İlk uzatma devresinin başında frikik kazanıyor Beşiktaş.Fernandes'in mükemmel şutunu Hasagiç çıkarıyor.Beşiktaş akın akın geliyor.Hasagiç kalesinde devleşmeye kararlı.Pozisyonları bir bir kaçırıyor Beşiktaş.İlk uzatma devresi bitiyor ve ikinci uzatma devresi başlıyor.Belediye uzatmalarda ki ilk atağını gerçekleştiriyor ve sonuç alamıyor.Karşılıklı atakların ardından maç penaltılara gidiyor.Rakip takım futbolcularına şike teklif ettiği öne sürülen Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu penaltıları yürekleri ağızlarında takip ediyorlar.

İlk penaltıyı Belediye kullanıcak.Cihan Haspolatlı topun başına geliyor ve üst direğe nişanlıyor topu.Beşiktaş'ın adına ilk penaltıyı kullanmak üzere topun başına Almeida geçiyor.Ayağı kaymış olsa da  penaltıyı gole çeviriyor.2. penalıları Ekrem Ekşi ve Fernandes gole çeviriyor.3 penaltıları da Gökhan Ünal ve Aurelio golle sonuçlandırdıktan sonra topun başına geçen Hilbert topu tribünlere yolluyor.
Serdal Adalı ellerini yukarı açmış dua ediyor.Tayfur Havutçu ise soğuklanlı bir biçinde elleri cebinde içinde fırtınalar koparak Hilbert'e bakıyor.Toğun başına Metin Depe geçiyor.Süratle vurduğu topu üst direğe nişanlıyor.Beşiktaş sevinçli dualar kabul oluyor.Son penalıtıyı penaltı ustası Simao kullanıyor.Bir kaleye bakıyor bir topa yavaşça topa yaklaşıp köşeye vurarak golü atıyor.Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş'ın ecel terleri döken Beşiktaş camiası derin nefes alıyor.

Kupa Beşiktaş'ın Avrupa kapısını aralıyor.Maçın üstünden günler geçiyor ligde bitiyor.Transfer dönemi başlıyor.Beşiktaş'ın amacı yerli kalitesini arttırmak ve eksik bölgelere takviye yapmak.Transferler bir bir gerçekleşiyor.Tayfur Havutçu istediği takımı kuruyor ve kampa götürüyor takımını.
Bir pazar sabahı futbolun önde gelen isimleri tek tek gözaltına alınıyor.Operasyon şike soruşturması kapmasında düzenleniyor.İsimleri saymakla bitmeyecek bir çok isim gözaltına alınıyor.Beşiktaş'ın adı dahi geçmezken.Biranda Serdal Adalı ,Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş ile ilgili haberler çıkmaya başlıyor.Emniyetten yapılan açıklama sadece ifade için çağırdık.Üstelik kamptan sonra gelin ifade verin demelerine rağmen.Spekülasyonlara son vermek isteyen Adalı , Havutçu ve Ateş İstanbul'a geliyor.

Beşiktaş camiasının içi rahat ifadelerini verip kampa geri dönecek diye beklenirken birden gözaltına alınıyorlar ve savcıya ifade vermeye gidiyorlar.O gece ise savcı 3 masum Kartal'ı tutukluyor ve Metris'e gönderiliyor.Serdal Adalı , ' Beşiktaş'ın böyleş işlerle işi olmaz ' diyor.Süleyman Seba ,Tayfur Havutçu için; 'Ben yaparım yeğenim yapmaz' diyor.Ahmet Ateş ise olaylardan bi haber ne yapacağını bilmiyor.


Yıllarca şampiyonlukları şike ile çalınmış ve Şerefli İkinciliklerle övünen bir camiaya böyle bir leke ağır geliyor.Olayın şokunu ilerleyen zamanlarda bir nebzede olsun atlatan Beşiktaş camiası sorgulamaya başlıyor.Bu maçta nasıl şike olur ? Beşiktaşlı avukatlar ise belgeleri gördükleri için içleri rahat.İçerideki Kartallar ise avukatlara neden diyor ?
Neden savcı bey neden ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder