19 Eylül 2011 Pazartesi

Beşiktaş 3 - 1 Ankaragücü

Bu sezon pas oranımız düşük , yardımlaşamıyoruz ve tempo yapamıyoruz.Bunun nedeninin sahaya yayılışımızdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Beşiktaş atağa çıkarken sahaya bu şekilde yayılıyor.Sahaya çok fazla geniş yayılıyoruz.Her bir mevki arasındaki uzaklık çok fazla bu da paslaşmamızı , yardımlaşmamızı ve tempo yapmamızı engelliyor.



Sahaya bu şekilde yayılırsak paslaşma mesafemiz kısalır ve yardımlaşma üst seviyeye çıkar.Bu diziliş ile bekler çizgiyi daha fazla kullanır.Kanatlarımız kaleye ve tek forvetimize yakın olduğu için gol bulma şansımız armış oluyor.
Bugün top kanada inince Beşiktaş sahaya böyle yayılıyordu.Gördüğümüz gibi kanattaki oyuncumuz orda rakibini geçse bile ceza sahasında forvetten başka kimse olmadığı için tehlike arz etmiyor.Bugün çoğu pozisyonda olduğu gibi.
 

Eğer sahaya bu şekilde yayılırsa hem pozisyon bulma oranı artacak hem de ceza sahasına yakın kanatlar istedikleri an topu çizgiye çekip ceza sahasına orta yapınca ; mesafe az olduğu için orta saha ceza sahasına girip çoğalma sorununu ortadan kaldıracak.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder